сряда, 6 юни 2012 г.







15-годишният Тео Шендри от четвъртодивизионния френски клуб Коломиер е на път да стане първото „петле” в школата на Барселона. От средата на юни хлапакът ще тръгне по пътя на Шави, Меси и Иниеста в академията на „лос кулес”. Френските медии съобщават, че оферти са били отправени от Реал Мадрид, Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити и Челси, но семейството му ги е отхвърлило.

„Някои клубове предложиха много пари и да си призная, това малко ме обижда”, казва майката на Тео. „Разбира се, че финансовият аспект не е за подценяване, но мразя спекулациите. С Барса дори не сме говорили за това, той отива при тях без пари.”

Изглежда странно, че до сега никога не е имало французин в Ла Масия, имайки предвид географската и езикова близост на двете държави, както и гъстата скаутска мрежа на „каталунците”, но за всяко нещо си има първи път.

Талантливият офанзивен халф ще пътува заедно с майка си за Барселона, където семейството ще живее.

Самият Тео не крие благоразположението си към „блаугранас” – „В Барса се почувствах най-добре. Минах проби миналата година. Харесвам стила им, а играчите там са скромни, въпреки че играят в най-добрия клуб в света. Когато стъпих на терена, бях много спокоен, а треньорите непрекъснато ме окуражаваха. Затова и щом имам възможността да подпиша професионален договор, ще го направя с Барса.”

Умно дете...

------------------------------------------------

Ако статията ви е харесала, ударете един "like" на страницата на Barsenal във Facebook!

------------------------------------------------

Няма коментари:

Публикуване на коментар